Plaže

Mjesta za opuštanje

Sve lijepe plaže nalaze se u neposrednoj blizini naših apartmana.
Obala Dugog otoka je u neprestanoj evoluciji zahvaljujući vremenu, vjetrovima, valovima i morskim strujama. Park prirode Telašćica zajedno sa Kornatima doprinose zaštiti flore i faune. Jadransko more je svojim djelovanjem
oblikovalo obalu i danas imamo puno lijepih uvala na otoku od kojih su neke potpuno skrivene i dostupne jedino brodom. Kontrasti obale i boja uz obalu Dugog otoka očaravaju posjetitelja.
Otočka cesta, asfaltirana, prolazi ovom netaknutom prirodom što daje vozaču ugođaj zadovoljstva. Sa jedne strane se pruža pogled na otvoreno more, a sa druge strane na mnoštvo otoka i otočića. Priroda poklanja neprestane kontraste boja između mora i obale.

Pješčana plaža Sakarun je jedna od rjetkih plaža u Hrvatskoj i nalazi se u samoj blizini naših apartmana. Obitelji naročito vole ovu plažu jer se djeca bezbrižno mogu igrati u plitkoj vodi.
Bijeli, mekani morski pjesak nalazi se svuda uokolo i pjeskovito morsko dno postepeno mijenja svoju dubinu što čini ovu plažu najljepšom na otoku. Ronilačkom maskom je lijepo promatrati morski svijet na pijesku.
Na plaži je borova šuma i debeli hlad te mali simpatični bar gdje se možete osvježiti.

Plaže uokolo velikog svjetionika Veli Rat, udaljene su samo nekoliko minuta automobilom od naših apartmana.
Dvije šljunčane plaže pored svjetionika okružene su gustom borovom šumom i osiguravaju debelu hladovinu u toplim ljetnim satima. Kontrast boja i ovdje je posebno lijep i iz tog razloga je ovo mjesto jedno od najslikanijih na otoku.

Plaža Veli Žal, je plaža koja nije prepuna kupacima jer se radi o plazi koja je manje poznata. Neovisno o svemu jedna je od najljepših na otoku. U moru je mekani bijeli pjesak, a na plaži bijeli žal. Zelene doline se odražavaju u moru i kroz bijeli pjesak se reflektiraju što plaži i većem djelu obale daje posebno lijepu modro-zelenu boju.
Na plaži se djeca i odrasli zabavljaju na način da sakupljaju veće komade drva koje more izbaci na obalu tijekom zime i njima rade šatore i nadstrešnice kako bi se zaštitili od sunca.
Krenuvši od naših apartmana automobilom, prolazi se mjesto Dragove i nakon toga prvom cestom desno. Uz more se parkira auto u blizini malog istezališta za barke i krene se uskim puteljkom okruženim ružmarinom i grmovima magunja sve do plaže.

CONTACT

Miriam and Gianni
GORGONIA APARTMENTS

23287 Veli Rat – Verunic, Dugi otok, Croatia
Tel: 00385 91 737 9823
gorgonia@zadar.net

Reservation center in wintertime:
Tel. 0041-76 308 54 41 
gorgonia@zadar.net

© Gorgonia Apartments & Suites